Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

2011.01.09

13 éves lány vagyok, aki megunta azt, hogy ha meglátnak az emberek egy amstaffot, vagy egy pitbullt, futva menekülnek, vagy csak lehordják az illetőt, miért visz közveszélyes kutyát utcára. Utálom az előítéleteket. 
Erre a blogba végső elkeseredésemben kezdtem bele, amikor már tele volt a pohár az emberek gyűlöletével, az előítéletekkel, és azzal, hogy ha végigmentünk az utcán szabályszerűen leordibálnak minket a kutyám miatt. 
1. kutyám Pöcök, egy border collie/pekingi palotakutya keverék kisfiú, aki már jócskán középkorú, 7 éves. 1 kutyánk, egy utcasarki I love you ,Tódi sajnos mérgezésben meghalt . Akkor anyum gyorsan egyezkedett, hogy ne maradjunk kutya nélkül, gyorsan kerestünk is egyett. Soha nem bántam megŐ az első kutya, aki megharapott, vele olyanokat értem el, amiket soha nem fogok másik kutyával. Nagyon okos, sokszínű kutya. Imádom...
De én többre vágytam, másik kutyát szerettem volna... Akivel versenyszerűen űzhetem kedvenc kutyás sportjaimat, az agilityt , és a frisbeet. Fél évig kerestem a megfelelő kutyát... Border Collie volt a nagy álmom,de végül lemondtam róla, és csak "nyaltam be" a kutyás könyveket, de nem találtam meg az igazit. Egyszer aztán az egyik Plus parkolójában összetalálkoztunk egyik rokonommal, aki kapott egy staffordshire terrier kutyust, és megkért, hogy foglalkozzak vele. Én persze kaptam a lehetőségen és igent mondtam. Pár hónap múltán a kutyát nekem adták. Akkor már a "harcikutyák" nagy szerelmese voltam, és nagyon örültem neki...De 2 kutya nem volt elég... Tovább keresgéltem, + 3-4 hónap keresgélés után anyum azt mondta, ott van nekem a mostani két kutya... velük foglalkozzak. Ne legyen kutyám. Ebbe én bele is nyugodtam, egyetértettem vele... Később apum mondta, hogy van egy-két kennel Debrecenben, utána keresett, olyan kutyák, amilyet akartam volna...Én persze nem értettem, milyen fajtáról van szó, mivel szinte minden héten változott az elképzelés. A border colliekra gondolt. Újra beleszerettem a fajtába... Megnéztünk több kennelt, de nem találtam meg az igazit. Aztán rátaláltunk a Magic Shepherd kennelre. Elmentünk megnézni őket, és ott megláttam, az akkorBanditra keresztelt Oriont, és beleszerettem.Tudtam... ő lesz az igazi. Azonnal megvettük. 2 hét múlva vihettem haza, és akkor már tényleg be voltam zsongva teljesen... hiszen nagy álmom volt mindig is egy border c. 
Nagy reményeket fűztem hozzá...de hát ki nem egy ilyen okos kutyához. 
Majdnem 1 év telt el azzal, hogy kerestem az "igazi"-t... De végül is megkaptam álmaim két kutyáját!Soha nem bánom meg, hogy ilyen kutyáim lettek. Még hosszú az út fel, de én vállalok minden kockázatot, és remélem egyszer eljutunk a csúcsra, és meg fog ismerni a világ. Rácz Máriának hívnak... és higyjétek el, még hallani fogtok rólam, és nem csak blogban!
Most pedig az immár 3 kutyusom:

Pöcök  ( a vad...)
Pöcök 7 éves Border collie/palota pincsi keverék kan kutyus. 
A mellén egy csillagforma található,amire sokan mondják, hogy a szerencse csillagom Pöcök. És ez így igaz... Kb. 6 éves koromtól él velünk, és azóta pár rossz dolgon kívül, amiket szerencsésen túlvészeltünk, mindig elértük együtt azt, amit én kitűztem célnak... Nagyon okos, sokszínű kutya, szinte mindenben kipróbáltunk vele, és többnyire sikeresen teljesített. 

Tódi (...a fölülmúlhatatlan...)
Tódi egy 1 éves staffordshire terrier kutya, aki biztosan szeretne változtatni mindenen, és szeretné, ha minden úgy lenne ahogy ő akarja... Nagyon önfejű, és okos is lenne, ha lehetne vele egyszer foglalkozni úgy, hogy nem foglalkozik mással, csak rám figyel.De persze álmodik a nyomor :)  Ilyen soha sincs. Nem tudom kiismerni. Látom a személyiségét, de valahogy nem tudok rájönni milyen is ő. Amikor ránézek, egy erős egyéniséget látok, ugyanakkor félénk kutyát, aki fél minden embertől. Amikor játszik velem, vagy egy másik kutyával, akkor teljesen kikapcsol, és újra az a kölyök kutya lesz, aki volt pár hónappal ezelőtt.Fél az emberektől, és ide tartozik fiú,nő,férfi. Egyedül a lányoktól nem fél, szerintem azért, mert rengeteget vittem magammal mindehová. 

Magic Shepherd Bandit "Orion"
Még van egy kis ideje az 1 évhez, de már közelebb, mint a félhez.
Nagyon nagyon okos, hiszen egy Border collie, és imádnivaló.
Még nem sok mindent tudok róla mesélni, mert... najó, ez nem kifogás. 
Járunk vele kutyasuliba, ahol eléggé jól teljesítünk.
Nem tudom milyen a személyisége. Olyan átlagos... nem látok benne személyiséget :/ 
Egyelőre egy-két kép :) És még mesélek...